
Chleb mieszany pszenno-żytni: tradycyjna receptura, zawiera wyłącznie naturalne składniki woda, mąka pszenna i żytnia, drożdże i sól. Bazą produkcji tego chleba jest naturalny zakwas żytni.

Chleb mieszany: 50% mąka pszenna, 50% mąka żytnia, na naturalnym zakwasie, lekki miękisz o ciemnej barwie, spękana, chrupiąca skórka, charakterystyczny dawny smak domowego chleba.

Chleb pszenny: tradycyjna receptura, składa się z mąki grahamki w połączeniu z mąką pszenną z dodatkiem soli i drożdży.

Chleb mieszany pszenno- żytni: na naturalnym zakwasie z dodatkiem prażonej mąki żytniej i drożdży. Zawiera mieszankę różnego rodzaju ziaren (płatki pszenne, owsiane, jęczmienne, siemię lniane, słonecznik, sezam). Bardzo smaczna chrupiąca skórka.
PEŁNOZIARANISTY

posiada w swoim składzie żyto krojone, mąkę żytnią razową 2000, skondensowany kwas naturalny z dodatkiem soli i drożdży. Polecany dla osób dbających o linię ze względu na dużą zawartość błonnika.

100% mąki żytniej, pieczony na naturalnym skondensowanym zakwasie z odrobiną drożdży i soli. Na specjalne zamówienie pieczony także bez dodatku drożdży.

Chleb mieszany żytnio-pszenny: 70% mąki żytniej z dodatkiem naturalnego zakwasu oraz mąki pszennej dla spulchnienia miękiszu. Ma charakterystyczny kwaśny posmak i wilgotny miękisz, który pozwala na długo zachować mu świeżość. Polecany w szczególności do smalcu z ogórkiem i pieczonych mięs.

Chleb mieszany pszenno- żytni: z dodatkiem mąki kukurydzianej i sojowej, wzbogacony ziarnami lnu, sezamu, słonecznika. Zawarta w składzie serwatka nadaje pieczywu wilgotności i delikatności.

prasowane ziarno żyta z dodatkiem mąki żytniej i posypką ze śruty żytniej. Ze względu na znaczną zawartość błonnika szczególnie polecany dla cukrzyków oraz osób uczulonych na gluten pszenny

mąka żytnia razowa z mąką żytnią, na naturalnym zakwasie z dodatkiem ziaren słonecznika. Ze względu na znaczną zawartość błonnika szczególnie polecany dla cukrzyków oraz osób uczulonych na gluten pszenny.

Chleb mieszany pszenno-żytni: pieczywo wzbogacone błonnikiem z dodatkiem serwatki, mąki sojowej, ziaren słonecznika, siemienia lnianego. Jego wartość energetyczna wynosi zaledwie 200 k/cal na 100g

100% żytni z dodatkiem żurawiny, dla zachowania bardzo subtelnego smaku żurawiny, która ma walory zdrowotne jeżeli chodzi o skórę, paznokcie i włosy. Dynia jako dodatek do tego pieczywa wpływa korzystnie na samopoczucie, reguluje ciśnienie krwi i ilość potasu w organizmie, co zapobiega skurczom mięśni.