nasze
WYROBY
chleb BALTONOWSKI
chleb_baltonowski
close
CHLEB BALTOWSKI

Chleb mieszany pszenno-żytni: tradycyjna receptura, zawiera wyłącznie naturalne składniki woda, mąka pszenna i żytnia, drożdże i sól. Bazą produkcji tego chleba jest naturalny zakwas żytni.

chleb ZE WSI
chleb_ze_wsi
close
CHLEB ZE WSI

Chleb mieszany: 50% mąka pszenna, 50% mąka żytnia, na naturalnym zakwasie, lekki miękisz o ciemnej barwie, spękana, chrupiąca skórka, charakterystyczny dawny smak domowego chleba.

chleb GRAHAM
chleb_graham
close
CHLEB GRAHAM

Chleb pszenny: tradycyjna receptura, składa się z mąki grahamki w połączeniu z mąką pszenną z dodatkiem soli i drożdży.

chleb POLSKI
chleb_polski
close
CHLEB POLSKI

Chleb mieszany pszenno- żytni: na naturalnym zakwasie z dodatkiem prażonej mąki żytniej i drożdży. Zawiera mieszankę różnego rodzaju ziaren (płatki pszenne, owsiane, jęczmienne, siemię lniane, słonecznik, sezam). Bardzo smaczna chrupiąca skórka.

chleb ŻYTNI
PEŁNOZIARANISTY
chleb_zytni_pelnoziarnisty2
close
CHLEB ŻYTNI PEŁNOZIARANISTY

posiada w swoim składzie żyto krojone, mąkę żytnią razową 2000, skondensowany kwas naturalny z dodatkiem soli i drożdży. Polecany dla osób dbających o linię ze względu na dużą zawartość błonnika.

chleb ŻYTNI
chleb_zytni
close
CHLEB ŻYTNI

100% mąki żytniej, pieczony na naturalnym skondensowanym zakwasie z odrobiną drożdży i soli. Na specjalne zamówienie pieczony także bez dodatku drożdży.

chleb MYŚLIWSKI
chleb_mysliwcki
close
CHLEB MYŚLIWSKI

Chleb mieszany żytnio-pszenny: 70% mąki żytniej z dodatkiem naturalnego zakwasu oraz mąki pszennej dla spulchnienia miękiszu. Ma charakterystyczny kwaśny posmak i wilgotny miękisz, który pozwala na długo zachować mu świeżość. Polecany w szczególności do smalcu z ogórkiem i pieczonych mięs.

chleb WITALNY
chleb_witalny
close
CHLEB WITALNY

Chleb mieszany pszenno- żytni: z dodatkiem mąki kukurydzianej i sojowej, wzbogacony ziarnami lnu, sezamu, słonecznika. Zawarta w składzie serwatka nadaje pieczywu wilgotności i delikatności.

chleb ŻYTNI ZE ŚRUTĄ
chleb_zytni_ze_sruta
close
CHLEB ŻYTNI ZE ŚRUTĄ

prasowane ziarno żyta z dodatkiem mąki żytniej i posypką ze śruty żytniej. Ze względu na znaczną zawartość błonnika szczególnie polecany dla cukrzyków oraz osób uczulonych na gluten pszenny

chleb ŻYTNI RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM
chleb_zytnio_razowy_ze_slonecznikiem2
close
chleb ŻYTNI RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM

mąka żytnia razowa z mąką żytnią, na naturalnym zakwasie z dodatkiem ziaren słonecznika. Ze względu na znaczną zawartość błonnika szczególnie polecany dla cukrzyków oraz osób uczulonych na gluten pszenny.

chleb KRAJAN
chleb_krajan
close
CHLEB KRAJAN

Chleb mieszany pszenno-żytni: pieczywo wzbogacone błonnikiem z dodatkiem serwatki, mąki sojowej, ziaren słonecznika, siemienia lnianego. Jego wartość energetyczna wynosi zaledwie 200 k/cal na 100g

chleb ŻYTNI Z ŻURAWINĄ LUB DYNIĄ
chleb_zytni_z_zurawina2
close
CHLEB ŻYTNI Z ŻURAWINĄ LUB DYNIĄ

100% żytni z dodatkiem żurawiny, dla zachowania bardzo subtelnego smaku żurawiny, która ma walory zdrowotne jeżeli chodzi o skórę, paznokcie i włosy. Dynia jako dodatek do tego pieczywa wpływa korzystnie na samopoczucie, reguluje ciśnienie krwi i ilość potasu w organizmie, co zapobiega skurczom mięśni.