nasze
GWIAZDY
chleb DINKIEL
chleb_dinkiel
close
Chleb Dinkiel

100 % mąki orkiszowej.Orkisz jest to prastara pszenica uprawiana od ponad 5000 lat. W przeciwieństwie do współczesnych odmiana pszenicy, które zostały zmodyfikowane, aby m.in. zwiększyć plony, orkisz zachował wszystkie swoje prastare cechy. W trakcie zbiorów zmodyfikowane ziarna tracą łupinę, przez co często zostają zanieczyszczone pestycydami a orkisz zbierany jest z nienaruszoną łupiną, która chroni jądro ziarna. Zboże to ma niebagatelny wpływ na cały organizm. Dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin jest lekkostrawne, a odpowiednio dobrana i regularnie stosowana dieta orkiszowa regeneruje organizm, poprawia krążenie krwi, przez co wzmacnia narządy zmysłów i spowalnia procesy starzenia. Ziarno orkiszu zawiera więcej białka (od 13 do 17%), więcej cynku, miedzi i selenu oraz witamin A, E i D niż ziarno pszenicy chlebowej. Ponadto- co ważne- jest od nich także bogatsze w lepiej przyswajalny gluten, który jest tolerowany nawet przez osoby na niego nadwrażliwe.

Chleb Dinkiel

100 % mąki orkiszowej.Orkisz jest to prastara pszenica uprawiana od ponad 5000 lat. W przeciwieństwie do współczesnych odmiana pszenicy, które zostały zmodyfikowane, aby m.in. zwiększyć plony, orkisz zachował wszystkie swoje prastare cechy. W trakcie zbiorów zmodyfikowane ziarna tracą łupinę, przez co często zostają zanieczyszczone pestycydami a orkisz zbierany jest z…

WIĘCEJ
chleb IG
chleb_IG
close
Chleb IG

Jest pieczywo wieloziarniste o niskim indeksie glikemicznym. Produkty tego typu są niezbędne i bardzo cenione w żywieniu osób cierpiących na cukrzycę i choroby układu krążenia oraz powinny się znaleźć w diecie każdego kto chce zdrowo i racjonalnie się odżywiać. Stosowanie niskoglikemicznej diety jest dobrym sposobem na walkę z nadwagą i otyłością. Kompozycja ziaren zawartych w pieczywie (ziarna dyni, siemienia lnianego i słonecznika w połączeniu z otrębami pszennymi i płatkami owsianymi) nadaje wypiekom bardzo intensywny aromat i wyrazisty smak oraz doskonałą gruboziarnistą otwartą strukturę. Wieloziarnisty charakter wypieków oznacza że są one bogate nie tylko w energię ale również w inne elementy (białka witaminy, mikroelementy itp.). Skład, receptura i metoda wypieku chleba IG zostały zarekomendowane przez naukowców Uniwersytetu Oksfordzkiego- jednej z najlepszych uczelni na świecie. Na tę okoliczność został wystawiony certyfikat uczelni, który poświadcza, że przy zachowaniu rekomendowanej receptury wysokość wskaźnika IG będzie miała niską wartość na poziomie 54. Skrót IG pochodzi od określenia ,,indeks glikemiczny”, który jest parametrem klasyfikującym żywność pod kątem wpływu na poziom cukru we krwi.

Chleb IG

Jest pieczywo wieloziarniste o niskim indeksie glikemicznym. Produkty tego typu są niezbędne i bardzo cenione w żywieniu osób cierpiących na cukrzycę i choroby układu krążenia oraz powinny się znaleźć w diecie każdego kto chce zdrowo i racjonalnie się odżywiać. Stosowanie niskoglikemicznej diety jest dobrym sposobem na walkę z nadwagą i…

WIĘCEJ
chleb FITNESS
chleb_fitness
close
Chleb Fitness

To chleb żytni z dodatkiem zarodków pszennych, które są naturalnym, bogatym źródłem witamin z grupy B, witaminy E oraz składników mineralnych, takich jak fosfor, magnez, potas i cynk. Ten niezwykle cenny produkt diety można bez przesady nazwać naturalnym koncentratem multiwitaminowym, który dodatkowo zapewnia organizmowi duże dawki związków mineralnych. Ponadto zawiera serwatkę która obfituje w ważne dla zdrowia witaminy rozpuszczalne w wodzie takie jak: B2, B12, B1 i B6. Pieczywo to bogate jest w kwas pantotenowy, którego brak wywołuje m.in. stany zapalne skóry, biegunki, zahamowanie wzrostu, siwienie.

Chleb Fitness

To chleb żytni z dodatkiem zarodków pszennych, które są naturalnym, bogatym źródłem witamin z grupy B, witaminy E oraz składników mineralnych, takich jak fosfor, magnez, potas i cynk. Ten niezwykle cenny produkt diety można bez przesady nazwać naturalnym koncentratem multiwitaminowym, który dodatkowo zapewnia organizmowi duże dawki związków mineralnych. Ponadto zawiera…

WIĘCEJ
chleb DUŃSKI
chleb_dunski
close
Chleb Duński

Chleb żytni bogaty w całe ziarna prosa, słonecznika i siemienia lnianego. Zawiera naturalny słód jęczmienny i zakwas żytni. Na szlachetność smaku ogromny wpływ ma duża zawartość suszonych owoców (śliwki, rodzynki, żurawiny). Chleb ten posiada drobno porowaty, zbity a zarazem lekki miękisz. Jego delikatny, lekko słodki posmak, powoduje, że smakołyk ten trafia w gusta klientów o najbardziej wymagającym podniebieniu

Chleb Duński

Chleb żytni bogaty w całe ziarna prosa, słonecznika i siemienia lnianego. Zawiera naturalny słód jęczmienny i zakwas żytni. Na szlachetność smaku ogromny wpływ ma duża zawartość suszonych owoców (śliwki, rodzynki, żurawiny). Chleb ten posiada drobno porowaty, zbity a zarazem lekki miękisz. Jego delikatny, lekko słodki posmak, powoduje, że smakołyk ten…

WIĘCEJ
chleb TOSKAŃSKI
pieczywo_wloskie_chleb_toskanski
close
Chleb Toskański

Chleb Toskański: jest pieczywo z dodatkiem mąki Durum, z której produkuje się słynne na całym świecie włoskie makarony. Udział tego rodzaju mąki w produkcji zapewnia tak charakterystyczny smak pieczywa śródziemnomorskiego. Tajemnicą smaku i aromatu pieczywa włoskiego jest naturalna fermentacja ciasta. Największą zaletą tego pieczywa jest gruba chrupiąca skórka oraz delikatny, nieregularny miękisz. Dodatek w postaci oliwy z oliwek oraz soli potrafi przenieść w klimat słonecznej Italii. Część z naszych klientów otwarcie deklaruje uzależnienie od spożywania tego pieczywa...

Chleb Toskański

Chleb Toskański: jest pieczywo z dodatkiem mąki Durum, z której produkuje się słynne na całym świecie włoskie makarony. Udział tego rodzaju mąki w produkcji zapewnia tak charakterystyczny smak pieczywa śródziemnomorskiego. Tajemnicą smaku i aromatu pieczywa włoskiego jest naturalna fermentacja ciasta. Największą zaletą tego pieczywa jest gruba chrupiąca skórka oraz delikatny,…

WIĘCEJ
bagietka MINI
pieczywo_wloskie_mini_bagietka
close
Bagietka Mini

Mini Bagietka: jest pieczywo z dodatkiem mąki Durum, z której produkuje się słynne na całym świecie włoskie makarony. Udział tego rodzaju mąki w produkcji zapewnia tak charakterystyczny smak pieczywa śródziemnomorskiego. Tajemnicą smaku i aromatu pieczywa włoskiego jest naturalna fermentacja ciasta. Największą zaletą tego pieczywa jest gruba chrupiąca skórka oraz delikatny, nieregularny miękisz. Dodatek w postaci oliwy z oliwek oraz soli potrafi przenieść w klimat słonecznej Italii. Część z naszych klientów otwarcie deklaruje uzależnienie od spożywania tego pieczywa...

Bagietka Mini

Mini Bagietka: jest pieczywo z dodatkiem mąki Durum, z której produkuje się słynne na całym świecie włoskie makarony. Udział tego rodzaju mąki w produkcji zapewnia tak charakterystyczny smak pieczywa śródziemnomorskiego. Tajemnicą smaku i aromatu pieczywa włoskiego jest naturalna fermentacja ciasta. Największą zaletą tego pieczywa jest gruba chrupiąca skórka oraz delikatny,…

WIĘCEJ
bagietka WŁOSKA
pieczywo_wloskie_bagietka_wloska
close
Bagietka Włoska

Bagietka Włoska: jest pieczywo z dodatkiem mąki Durum, z której produkuje się słynne na całym świecie włoskie makarony. Udział tego rodzaju mąki w produkcji zapewnia tak charakterystyczny smak pieczywa śródziemnomorskiego. Tajemnicą smaku i aromatu pieczywa włoskiego jest naturalna fermentacja ciasta. Największą zaletą tego pieczywa jest gruba chrupiąca skórka oraz delikatny, nieregularny miękisz. Dodatek w postaci oliwy z oliwek oraz soli potrafi przenieść w klimat słonecznej Italii. Część z naszych klientów otwarcie deklaruje uzależnienie od spożywania tego pieczywa...

Bagietka Włoska

Bagietka Włoska: jest pieczywo z dodatkiem mąki Durum, z której produkuje się słynne na całym świecie włoskie makarony. Udział tego rodzaju mąki w produkcji zapewnia tak charakterystyczny smak pieczywa śródziemnomorskiego. Tajemnicą smaku i aromatu pieczywa włoskiego jest naturalna fermentacja ciasta. Największą zaletą tego pieczywa jest gruba chrupiąca skórka oraz delikatny,…

WIĘCEJ
bułeczka MARGERITA
bulka_margerita2
close
Bułeczka Margerita

Margarita - bułeczka: jest pieczywo z dodatkiem mąki Durum, z której produkuje się słynne na całym świecie włoskie makarony. Udział tego rodzaju mąki w produkcji zapewnia tak charakterystyczny smak pieczywa śródziemnomorskiego. Tajemnicą smaku i aromatu pieczywa włoskiego jest naturalna fermentacja ciasta. Największą zaletą tego pieczywa jest gruba chrupiąca skórka oraz delikatny, nieregularny miękisz. Dodatek w postaci oliwy z oliwek oraz soli potrafi przenieść w klimat słonecznej Italii. Część z naszych klientów otwarcie deklaruje uzależnienie od spożywania tego pieczywa...

Bułeczka Margerita

Margarita – bułeczka: jest pieczywo z dodatkiem mąki Durum, z której produkuje się słynne na całym świecie włoskie makarony. Udział tego rodzaju mąki w produkcji zapewnia tak charakterystyczny smak pieczywa śródziemnomorskiego. Tajemnicą smaku i aromatu pieczywa włoskiego jest naturalna fermentacja ciasta. Największą zaletą tego pieczywa jest gruba chrupiąca skórka oraz…

WIĘCEJ